onsdag 10. desember 2008

Regjeringen raner byskolene!


Drammens politikere jobber for Norges Beste skole. Dessverre møter vi motstand hos regjeringen og fratas over 100 millioner kroner i året!

Drammen er i dag en flott storby med spennende kultur og en sunn patriotisme blant innbyggerne. Byens utseende har fått et enormt løft og innholdet i de kommunale tilbudene er styrket. Veien hit har vært tøff, men vi har holdt fokus mot målet og for hver dag som går blir Drammen en bedre by å bo i. Dessverre er det ikke alt som er bra i byen vår. Vi har store utfordringer med integrering og vi har mange innbyggere som scorer lavt på levekårsindeksen, og dette får konsekvenser for byens skoler.

Forskning gjort i Østlandssamarbeidets fylker viser at levekårsindeksen, samt elevens etniske bakgrunn er avgjørende for hvor godt de gjør det på skolen. Dette er en utfordring vi må ta innover oss, samtidig som vi må stille krav til rektorer, lærere, foreldre og elever.

Høyre mener at krav og forventinger som at ”Drammen skal ha Norges beste skole” er mer enn tomme ord. Derfor sørger vi for at skolen er budsjettvinner i år, med økte tilskudd i en tid hvor kommunene ellers må kutte drastisk. Midt i disse tøffe prioriteringene påstår Arbeiderpartiet at regjeringen gjør det lettere for Drammen å nå målene våre. Regjeringen deler riktignok ut noen kroner til småprosjekter her og der, men det totale bildet viser at regjeringen vanskeliggjør bystyrets arbeid for Norges Beste Skole.

Det er hårreisende at regjeringen ikke ser de utfordringene som storbyene i Norge har. Det er kommuner som Drammen som tar de tunge løftene i samfunnet. Det er hit og innover til Oslo de som trenger kommunale tjenester flytter, fordi vi kan tilby dem. Det klarer ikke småkommunene. Hadde vi i Drammen fått beholde 100% av vårt eget inntektsgrunnlag, hadde vi hatt over av 100 millioner mer i kommunekassen!

Det har vi dessverre ikke fordi den rødgrønne regjeringen ikke liker store byer og prioriterer derfor å bruke penger på å opprettholde alle Norges mini-kommuner. Disse kommunene burde samarbeide med andre kommuner, ikke subsidieres av de rødgrønne for å fortsatt kunne drive ueffektivt. Denne rødgrønne politikken fører til at kommuner med store befolkningsutfordringer, som Drammen og andre større byer i Norge, ikke får beholde inntektene sine selv. Vi i Drammen får for eksempel bare beholde 92% av inntektsgrunnlaget vårt. Resten tvinges vi å gi i subsidier til småkommuner i hele landet.

Da er det tragisk at Arbeiderpartiet mener at regjering gjør hverdagen lett for oss i Drammen. Når regjeringen tar 100 millioner med den ene hånden, for så å gi 10 tilbake, så setter vi pris på de siste ti, men vi går fortsatt 90 millioner i minus.

Heldigvis er ikke drammensere av typen som gir seg så lett. Sammen skal vi skal klare å nå målene vi har satt oss – til tross for regjeringens brutale kutt, til tross for regjeringens arroganse ovenfor byen vår og til tross for et Arbeiderparti i Drammen som er svært lite løsningsorienterte og som gir regjeringen æren for den jobben vi drammensere gjør.

----
Denne kronikken, som er skrevet av Lene Camilla Westgaard og meg selv, var på trykk i Drammens Tidende 10. desember 2008.

1 kommentar:

girr090 sa...

Brand new Mobile phone Plasma tv , Laptop game at cheap price come with complete accessories with one year international warranty.

Email address : mediapoints_21@live.com

3G S APPLE IPHONE 16GB...........400 euros
3G S APPLE IPHONE 32GB...........450 euros

PACKAGE BOX INCLUDE:

iPhone 3G S
Stereo Headset with mic
Dock Connector to USB Cable
USB Power Adapter
Documentation
Cleaning/polishing cloth
SIM eject tool

WE MAKE SHIPPMENT VIA UPS OR FEDEX EXPRESS OR DHL EXPRESS IN 2 DAYS AFTER CONFIRMATION OF PAYMENT......

Email address : mediapoints_21@live.com
mediapoints_21@yahoo.com