lørdag 6. desember 2008

Definisjonen på en "tøff type"!

For de av dere som var på Buskerud Unge Høyre sin Generalforsamling 2008 fikk kanskje med dere at jeg gav ut noen bøker under middagen. En av dem var en bok jeg gav til Tor Johannes om Gunnar Sønsteby en av de råeste nordmennene som finnes.

Dagbladets Magasinet kan i dag fronte med et portrettintervju av "Kjakan" som jeg anbefaler dere å lese.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, man kan ta lærdom av at han kjempet som sivilist mot okkupantene. MILORG var og blir en terror-organisasjon, nettopp fordi landets stridskrefter var nedlagt, og den politiske ledelse hadde forlatt landet.
Sønsteby er en feig morder og en terrorist, og slettes ikke et hakk likere en “nasistene” som han skryter så uhemmet av at han har drept.
Synd ikke han fikk samme rettssak som Quisling. Men det vil vel ikke en høyremann som deg høre noe om. Det fedrelandsløse partiet ditt tjente jo godt på krigsutfallet, siden det var storkapitalen som dro avgårde med seieren.

Eirik Rustad sa...

Nå er det vel sånn at milorg ble annerkjent som regulære styrker underlagt den militære kommandoen i London og av regjeringen som fortsatt var den “folk flest” og ikke minst vår konge hadde innsatt. Hvis du leser biografien om Jens Christian Hauge får man et godt innblikk i den problematikk de sto ovenfor når det kom til dette. Hauge som selv var jurist og leder for milorg var svært opptatt av dette.

Eirik Rustad

Unknown sa...

John: folk som deg får meg til å grøsse. Gunnar Sønsteby er en stor patriot som (sammen med mange andre) utførte operasjoner med stor dyktighet som heftet/forsinket tyskerne.

At du, som den forbanna kujonen du er, kan sitte hjemme i ditt trygge hjem og skrive slik skit, er for meg helt utrolig..

Unknown sa...

John: Du har tydeligvis veldig liten respekt for mennesker som ofret sine liv for å kjempe for Norge. Om det finnes virkelige helter, så er Sønsteby absolutt en, og for deg å tråkke på det er forkastelig!

50 generasjonen og senere har alt å takke til mennesker som Sønsteby. At du våger å sverte det med disse påstandene er helt vilt.

Les litt mer, filosofer over hvordan det ville gått om Sønsteby & co ikke hadde gjort hva de gjorde. Ikke stikk hodet i sanden når du forstår hvor alvorlig svertelsene dine er. Dine foreldre , eller mest sannsynlig besteforeldre, ville snudd seg i graven av skam om de hørte hva du sier.

Du gjør meg direkte kvalm, skjerp deg!

Raymond sa...

John : Du nevner jo storkapital og Høyremann , Jeg er selv kommunist og misliker til de grader kapitalismen men ærlig talt , Sønsteby er en av de modigste mennene Norge har og kommer til å ha .

Makan til person skal man lete lenge etter .