onsdag 19. november 2008

Momsfritak for frivilligheten

I dag er det slik at bedrifter som er momspliktige slipper å betale moms for innkjøpene sine. Hvis du derimot er en frivillig organisasjon (som sikkert får støtte fra staten) så må du betale mva. Jeg snakker ikke kom kulturhuset på hjørnet, eller Frodige Fridas Teatersportgruppe, men Røde kors, Redd Barna og Kirkens Bymisjon. Frivillige aktører som vi her helt avhengig av og som gjør masse for samfunnet og fellesskapet, uten å forvente noe igjen.

I et høringsnotat til Statsbudsjettet kommer det frem at flere organisasjoner betaler med i mva-avgifter enn de får i statsstøtte. Det blir for dumt. Det blir også for dumt at Røde Kors må betale 25% mer for en snøscooter enn StatoilHydro. Det mente de Rødgrønne også (men de har jo ment ganske mye). De skrev det til og med ned i den berømte Soria Moria-avtalen (men skriftlige løfter er ikke noe viktigere for regjeringen enn muntlige, eller hva Kristin?).

På Aftenposten.no kan vi derimot lese at når en samlet opposisjon sier at dette er en god idé og etterlyser en slik post i Statsbudsjettet, så snur sosialistene...

For å si det sånn, jeg stoler ikke på Per Olaf Lundteigen et sekund når han sier:
– Regjeringen kommer tilbake til dette på en hensiktsmessig måte.


Da liker jeg Jan Tore Sanner mye bedre:
- Dette er en ganske ideologisk viktig sak.


Nei, få slutt på tullet og gi frivillige organisasjoner momsfritak! Det er for dumt å først gi ut penger og så be om å få dem igjen!

1 kommentar:

Iselin sa...

Hehe. Det er vel bare sånn de rødgrønne opererer....