mandag 24. november 2008

This is communism!


Hvis det noen gang er noen tvil om at kommunisme er noe av det verste denne verden har sett, så anbefaler jeg å lese denne artikkelen fra aftenposten om sultkatastrofen i Ukraina.

Stalin benektet på det sterkeste at det fantes noen sultkatastrofe. Da en ukrainsk kommunistleder klaget, ble han bryskt avvist: - Du dikter opp eventyr om sult. Jeg råder deg til å trekke deg fra Kommunistpartiet; du burde heller skrive barnebøker for idioter, freste diktatoren.


Denne katastrofen oppsto fordi bøndene ville eie jorden sin selv, og ikke gi eiendommen si til staten. Og slik går det selvsagt ikke an å oppføre seg i en kommuniststat.

Hver landsby fikk ordre om å innlevere kvoter på husdyr, mel og korn, men kvotene var langt høyere enn det landsbyene hadde. Sovjetiske tropper reiste da fra landsby til landsby og beslagla all mat, mens innbyggerne ikke fikk lov til å forlate landsbyene. Svært mange av dem ble på den måten dømt til sultedøden.

På det slitte KGB-arkivet i Kiev ligger en haug dokumenter som myndighetene har nedgradert. Et dokument viser en ordre fra Moskva om å skyte alle som stjeler mat. Ordren er undertegnet av Stalin i rødt blekk.


Det var et slikt autoritært styre som Robin Hood kjempet mot...

Nå prøver Ukrainerne å få kategorisert dette som et folkemord, men det protesterer Russland selvsagt mot! De vil ikke ha det på seg at noen sinne har gjort noe galt... Neinei.

3 kommentarer:

Iselin sa...

Huff. Stalin. Stalin. Stalin. Maken til gal mann skal man lete lenge etter gjennom historiens forløp (dog med unntak av sine medkommunister og godeste Hitler.)

Forferdelig bilde, forøvrig. Jeg skrek!

Anonym sa...

Erre no gæli med stalin og nå...

Kristian Tonning Riise sa...

Robin Hood var åpenbart kapitalist, fiscal conservative og tilhenger av en svært redusert stat. Han tok fra skattefuten og ga til de fattige.

Robin Hood hadde vært Høyremann i dag!