torsdag 23. oktober 2008

Gratulerer Drammen!

I dag skal Tore Ordfører Hansen til Irland for å motta prisen for beste byutvikling i Europa på vegne av Drammen og hele byens befolkning.

Juryens begrunnelse (også hentet fra Dt.no):
”Juryen har vektlagt at denne søknaden viste hvordan et langsiktig planleggingsprosjekt, i et tjueårs perspektiv har vært gjennomført på en vellykket måte.

Man har merket seg at Drammen bystyre har vist besluttsomhet og har hatt et helhetlig fokus på prosjektet. Juryen følte at dette prosjektet er et eksempel på ”best practice” i planlegging og gjennomføring.

Prosjektet viser hvordan et infrastrukturprosjekt – omlegging av byens vegsystem – gjennom planleggernes kreativitet kan utvides til å oppnå en bredere målsetning med hensyn til utforming av byen.

Juryen har merket seg at resultatet åpenbart er populært blant innbyggerne, og man kan vise til gode eksempler på resirkulering og gjenbruk av byggematerialer.

Juryen er særskilt imponert over det siste prosjektet – sentrumsfornyelsen – som kombinerer et forsterket naturlig miljø med en utmerket miks av det tradisjonelle og det moderne i et designet miljø, både i liten og i stor skala”.


Gratulerer Drammen. Dette må vel feires med en pilsner fra Aass!

Gratulerer også til Hege Bakken som har klart å skrive en positiv artikkel, uten konfliktlinjer.

Ingen kommentarer: