fredag 24. oktober 2008

Fjern formueskatten, toppskatten og arveavgiften!

Michael Tetzschner, leder av Oslo Høyre, gikk ut i media i går med noen skattekrav. Det er på tide at en Høyre-topp snakker mer prinsipielt om skatt, isteden for å diskutere det bakenforliggende i media, slik en viss nestleder driver med.

For skatt handler ikke om penger, det handler om prinsipper og verdien av enkeltindividet i forhold til staten. Formueskatten, toppskatten og arveavgiften er typiske skatter som det er lett å være prinsipielt i mot når man har en konservativ grunnsyn. Å være for eller i mot disse skattene drar faktisk opp skillelinjene mellom oss og de rødgrønne.

Dette er en debatt vi være villige til å ta og så støtt i og. Ikke blåse vekk... Vi må sette ned foten og vise at vi skal ta grep. Dette handler om vårt grunnsyn som holder balansen mellom staten, de private og frivilligheten høyt, eller deres som holder staten alene høyest, og hvor de private er en nødvendig onde for å skape verdier! Og hvor frivilligheten er bra, så lenge den er finansiert av det offentlige.

Nei, takke seg til et fritt og balansert samfunn. Hvor det er lett å se hvor skatten din blir av, og hvor staten behandler de andre aktørene i felleskapet med respekt!

Ingen kommentarer: