lørdag 21. juni 2008

Skole for spesielt begavede barn

Mitt andre innlegg på UH LM til utdanningsprogrammet:

Ærede landsmøte, dirigenter.

Der er ikke slik at det viktigst vi kan gjøre for flinke elever i Norge, er å sende dem til en egen eliteskole, slik det blir presentert i dette utdanningsprogrammet. Elever, sterke som svake, har best av å gå på vanlige skoler, men selvsagt med tilpasset undervisning.

Men vi har en stor mangel i utdannings-Norge, og det er et tilbud for barn som er så begavet og utviklet at de ikke fungerer på en vanlig skole, og i en vanlig klasse. Barn som ikke blir forstått av medelever og lærere. Disse barna blir diagnostisert med ADHD eller autister, men egentlig er det bare supersmarte!

Disse barna burde ikke norske politikere og skolebyråkrater ha samvittighet til å overse lengre, og det er disse barna vi burde prioritere plass til i utdanningsprogrammet vårt. Det skal ikke være slik at foreldre må ta med barna sine til utlandet for å finne en skole som skjønner at barnet ikke er sykt, men utrolig begavet!

Jeg mener at redaksjonskomiteens endringsforslag ikke tar dette ordentlig innover seg, og har derfor tatt dissens og ønsker forslag 27 c) vedtatt. Stem for dette forslaget, og bli med å prioritere en gruppe som ikke blir sett i det norske sosialdemokratiet!

Ingen kommentarer: