onsdag 25. juni 2008

Kun 1 i regjeringen ville kommet inn på lærerutdanningen...

...hvis Unge Høyres opptakskrav var gjeldene.

(Bildet er klippet ut fra aftenposten.no)

Aftenposten har i dag en ny runde med karakterer på regjeringsmedlemmene. Det var kun Jonas Gahr Støre som fikk over karakteren 4. Jens Stoltenberg var nummer to med karakteren 3,8.

Unge Høyres Landsmøte vedtok i helgen et nytt utdanningsprogram, hvor det blant annet står at kravet til å begynne på lærerutdanningen skal være minimum karakteren 4. Da hjelper det ikke å så vidt få ståkarakter, slik regjeringen yter. Jens Stoltenberg kunne da ikke blitt lærer, og det kunne heller ikke resten av regjeringen. Jeg synes dette gir et godt bilde på de kravene og den respekten Unge Høyre har til lærere og lærerutdanningen.

Utdanningsministerne Tora Aasland og Bård Vegar Potteplante Solhjell fikk karakteren 3,0 og 2,9. Så heldigvis skulle ingen av dem blitt lærere. Tora Aasland kunne ikke en gang blitt lærer med regjeringens uforskammede lave krav (karakteren 3).

Min nye favoritt Trond Giske gikk opp (SIC!) med 0,1 og havnet på karakteren 3,2 og scorer på 11. plass, bak blant andre Helga Pedersen, Dag Terje Andersen og Anniken Huitfeldt.

1 kommentar:

Daniel Torkildsen sa...

Hehe... Ser bra ut i forhold til stortingsvalget neste år i alle fall. Men la oss si at det blir borgelig regjering. Kommer vi til å klare å gjennomføre noen nødvendige reformer? Følte egentlig at vi bare justerte sosialistenes politikk forrige gang, og brukte rett og slett 4 år på å rette opp feilene til AP gjennom mange år. På samme måte justerer Jensemann litt på Bondevik-regjeirngen igjen nå. Men det har ikke vært noen store refomer med Jens heller, og ikke noe i nærheten av det retorikken skulle tilsi. De har skjært med ostehøvel, gitt litt til alle - og kuttet i høyere utdanning/forskning. Det er rett og slett mangel på en ordentlig satsning. KOmmer de borgelig til å gjøre det?

Forslag:
- legge ned fylkeskommunen
- innføre friere arbeidsinnvandring
- Innføre karensdag
- Gjennomføre skatteresolusjonen fra UHLM
- Sørge for at kunnskap, disiplin og læring kommer i fokus igjen i skolen. For så vidt gjennomføre UHLMprogrammet
- Kutte skattene kraftig på nye og miljøvennlige biler
- Starte på en drastisk kutting av landbrukssubsidier, samt føre en friere handelspolitikk
- Kjøpe mange flere private behandlingsplasser

Er en rekke ting vi kan gjøre, men jeg bare ønsker at vi VIRKELIG kan merke forskjellen.