fredag 20. februar 2009

Tajik-fokus er IKKE rasistisk



Valgforsker Frank Aarebrot mener at det å dra inn Hadia Tajik i hijab-saken, gjør den rasistisk... Det er fullstendig tull. Grunnen til dette mener han er at Tajik kun er en rådgiver og det er statssekretæren som burde ta støyten. Det er kanskje riktig med et formelt syn. Men sakens realitet er at Hadia Tajik er en interessant person i det politiske Norge. Hun har fått muligheten til være noe nærmest en regjerings-trainee, og hun er Oslo Arbeiderpartis fremste stortingskandidat med ikke-vestlig utseende.

Frank Aarebrot poengterer at han "savner en reflektert holdning til det de [journalistene] gjør". Eksemplifisert ved at de ikke har poengtert at Tajik ikke bruker hijab selv... Vel, Franky-boy, de har vel vist greit med bilder av henne i avisene og på tv-skjemene med håret i fri dressur og uten hijab (se også bilde øverst, lånt fra aftenposten.no).

Jeg mener det er ganske rasistisk av Frank Aarebrot å mene at hvis en med ikke-vestlig utseende er for bruk av Hijab så må det informerers at denne personen ikke prøver å islamifisere Norge (noe man forøvrig ikke vet...), og i alle fall poengere det hvis hun ikke bruker hijab selv.

For å si det billedlig. Her har Frank prøv å rake i journalistleiren og lagt fra seg raken på bakken, tråkket på den og fått den midt i trynet!

Det er ikke ofte jeg sier det med dette er ikke så verst journalistisk håndverk...

Ingen kommentarer: