tirsdag 10. februar 2009

Fylkestingssamling 10.-11. Februar


Da var det igjen tid for at Fylkestinget møtes. Det øverste organet i den spennende, utfordrende og fullstendig nødvendige fylkeskommunen!

I dag er det gruppemøter og spørretime (som ikke akkurat er velbrukt av fylkets innbyggere) før vi (fylkesordføreren: se bildet over) skal dele ut noen hyggelig priser i Drammens Teater.

I morgen er det vi begynner på sakslisten... Vi sløser nemlig ikke bare med penger i fylkeskommunen, men også representantenes tid... Moro er det!

Jeg tenkte jeg skulle holde dere litt oppdatert i forhold til de mest spennende sakene vi skal behandle, og som sannsynligvis kommer til å ende 22-21 i avstemmingen (Med Venstres to stemmer på de rødgrønnes side. Motiverende!).

Disse sakene mener jeg er de mest interessante i morgen:

1. Rogern's krisepakke
Flertallet vil at fylket skal sette av 15 mill. i vår egen lille "krisepakke" (heter beredskapfonds i saken). Vi vil heller at krisemidlene fra staten skal brukes nå med en gang på vedlikehold av skole og veier i fylket.

Rett og slett fordi fylkeskommunen (og i alle fall fylkesordføreren) ikke er kompetent til å ta en vurdering på hvilke bedrifter som skal "reddes" og hvordan. Hovedgrunnen er uansett at det er riktigere og mer effektiv å bruke pengene med en gang og til etterlengtet vedlikehold! Til glede for alle innbyggerne i fylket (som enten går på skole eller bruker veiene).

2. Hurum videregående
Denne saken skal nå opp til endelig vedtak om enda en utsettelse... Hvordan skal de få et prosjekt som har vokst fra 100 mill. til nesten 400 mill. uten at en spade har truffet jorden ned til 225 mill.? Det skjønner ikke jeg. Det skjønner ikke Høyre. Jeg vet ikke om det er noen i flertallet som skjønner det heller, men Roger skjønner det... Eller så bare driter han i realitetene og vil ha skolen "no matter what"

Skolen burde bli hetende Ryberg Videregående om den blir bygget! Æres den som æres bør!

Kom gjerne med kommentarer, forslag og tips!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synes det er tøft å lese innleggene dine rundt fylkestinget! Keep up the good work:) btw kan verkebyllen i Hurum bli en slager i valgkampen for oss!

Nicolai Alexander sa...

Takk skal du ha, Christopher!

Skal legge ut innleggene mine i dag etter hvert som de blir renskrevet;)

Lene og jeg lover å gjøre det vi kan for å gjøre dette til en underholdende dag!