onsdag 4. februar 2009

Snu i tide!

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Venstre klarer ennå ikke gi opp "drømmen" om "superskolen" på Hurum.

I dag møtte jeg i Fylkesutvalget for å blant annet behandle Hurum-skolen (igjen). Nye tall (overskridelser), ny informasjon og nye problemer ble informert om.

Så igjen går flertallspartiene i fylket inn for enda en utsettelse og enda en utredning for å få skolen til å bli realisert innenfor 225 millioner (startet rundt 100 mill., og kostnadene ble i dag estimert til 313 millioner). Jeg ,og Frp, Krf og Høyre med meg, mente at nok var nok og ba fylkesordføreren og flertallspartiene om å vedta at prosjektet ikke skal gjennomføres. Hvor mange millioner skal vi kaste ut av vinduet på et prosjekt som ikke har livets rett? Her er manuset til innlegget mitt:

Når jeg leser forslaget fra flertallspartiene så virker det åpenbart for meg at de går baklengs mot døren og ut av rommet vi så flott kaller Hurum-skolen. Det er kanskje ikke så lett å se da, når man går baklengs, at man har kommet over dørstokken.

Vi i mindretallet har allerede forlatt dette rommet, eller aldri gått inn i det, og observerer dem nå, og kan hjelpe til og informere. For selv om det kanskje ikke ser sånn ut for dem når de går baklengs, så er de nå ute av rommet. Nå er det bare å strekke ut hånden og gripe om dørhåndtaket og lukke døren for dette prosjektet.

Man kan, og vi har vært uenig, om verdien og nytten av hva "Hurum-skolen prosjektet" i utgangspunket var. Man kan derimot ikke være uenig i at det man en gang i tiden trodde man kunne få for 100 millioner, ikke er det man nå får for 225 millioner. Det er ikke en gang sikkert man ville fått det for 313 millioner.

Hurum-skolen er ikke det den en gang var og det virker nå som at det kommer den heller aldri til å bli. Fylkesordfører, la oss ikke ødelegge det som ble formidlet som et stort foregangsprosjekt ved å tvinge igjennom en halvveisløsning, som vi ikke en gang i dag vet hva det kommer til å bli noe av.

Fylkesordfører. La oss lukke døren for det som en gang kanskje var en fin visjon, men som i dag kun er en verkebyll. Fylkesordfører, det er ingen skam å snu. Ingen skam å snu fordi formen ikke er som den skulle, eller føret ikke er som det skal. Men det er viktig å snu i tide så man slipper å grave seg ned! Eller verre; bli begravet.

La oss ikke utsette dette prosjekt enda en gang og foreta enda en utredning. La oss ikke bruke mer tid, mer penger og fortsette denne store usikkerheten!

Fylkesordfører, wake up, and smell det coffee! La oss sette en stopper for dette!

La oss gjøre den riktige vurderingen og beslutningen. Bli med oss [H, KRF og FRP] på å innstille [til Fylkestinget] at dette prosjektet ikke skal gjennomføres.

2 kommentarer:

Iselin sa...

Så bra at du setter foten ned,nico! Jeg må si, morsomt innlegg. Du er nok et friskt pust i fylkestinget. :)

Nicolai Alexander sa...

Takk skal du ha, Iselin!

Den åpne og inkluderende fylkesordfører Ryberg virket ikke enig med deg i at det var et morsomt innlegg ;)