torsdag 3. april 2008

Dagens norske Gordon Gekko!

Jeg er en av de som elsker filmen Wall Street og særlig den hard core investoren Gordon Gekko. I en av de mest berømte scene i filmen holder Gordon Gekko en tale på generalforsmalingen til Teldar Paper for å overbevise generalforsamlingen til å la han kjøpe seg opp i selskapet. Han mener at ledelsen i selskapet tenker mer på å gi seg selv bonuser og fancy middager, enn å skape verdier for aksjeeierne.


Øystein Stray Spetalen

Denne delen av filmen er ikke langt fra parallell til det som skjer i Norske Skog for tiden. Castingen her er Øystein Stray Spetalen som Gordon Gekko og Petter Stordalen som den naive Bud Fox. Maken til aksjonærangrep på ledelsen i et firma tror jeg man skal lete lenge etter (i alle fall i Norge), men dette gjør jo DN tusen ganger mer spennende!


Michael Douglas som Gorden Gekko i Wall Street.

I dag kan vi lese at Øystein og hans rat pack(Unionen) har nådd en av målene sin, nemlig at nestlederen i bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Norske skog, Idar Kreutzer, trekker seg. Kreutzer var en av de som var sterkest i mot at Unionen skulle få innflytelse utover generalforsamlingen, altså bli valgt inn i styret, bedriftsforsamlingen og valgkomiteen. Derfor kan vi (som heier på Unionen) med glede lese at mål to om å få representanter inn i de overnevnte organene også kommer til å gå i boks.

Hipp hurra for investormakt! Det er en av de mange formene for kapitalistisk demokrati!

Ingen kommentarer: