fredag 16. mai 2008

Fortsatt skjenking til 03:00 i Drammen


Den siste tiden har det vært mye oppmerksomhet rundt skjenkingen i Drammen. Og for en gangs skyld så var det Høyres stemmer som skulle avgjøre, det var vi som satt på gjerde og skulle vippe forsamlingen, det var opp til oss og oss alene. Alle de andre partiene hadde nemlig bestemt seg. Hvis Høyre gikk for innskrenkinger, så ville det bli det og omvendt.

Hvorfor var det sånn? Hvorfor kunne de andre partiene bestemme seg så lang i forveien, mens Høyre bruke så lang tid? Var det fordi vi var så fryktelig uenig? Eller var det fordi vi nøt medieoppmerksomheten?

For å ta det siste først. Jeg tror Terje Vegar (komitéleder for Kultur og Byutvikling) begynne å bli ganske lei av at Hege Bakken ringt å spurte hva Høyre mener, og for ørten førtiende gang måtte svar "det er gruppens mening at jeg ikke har noen mening i denne saken ennå" (altså en overgang fra "Ingen kommentar").

Det var heller ikke det at vi var så fryktelig uenige, men som et konservativt parti kan vi ikke bare tenke liberalistisk i forhold til skjenketider. Vi må også se problemene dette medfører. Etter en lang drøfting, bare spør Hege Bakken som sto utenfor å ventet i ca. 2 timer, mens hun tekstet med undertegnede (takk for at du tok en setning fra de hundre meldingene vi sendte, og puttet den inn i en helt annen kontekst en det den var ment for), bestemte Høyre seg for å ikke innskrenke skjenketidene med en halv time.

For det første så mente vi at det ikke var skjenketidene som var løsningen eller problemet med fyll og støy i byen. Vi mente at det er viktigere med hyppigere kontroller, graderte konsekvenser for utestedene og synlig politi.

For det andre mente vi at om en reduksjon av skjenketidene skulle ha en effekt så måtte de reduseres med mye mer enn en halv time, og det var ikke ønskelig. Da ville vi heller ikke gå inn for en ueffektiv innskrenking som kun ville være til irritasjon for utestedenes gjester...

Så det vil fortsatt være mulig å være ute til 3:30 i Drammen i de neste fire årene, for de som ønsker det!

Ingen kommentarer: