tirsdag 18. august 2009

Erna viste at hun er Statsministerkandidaten på borgerlig side


I går startet valgkampinnspurten!

Kvelden ble varmet opp med partileder debatt på TV2s Tabloid - Hvor jeg må si at programlederen virkelig stilte partilederne (samtlige og sannsynligvis ufrivillig) i godt lys.

Langt bedre ble det senere på kvelden med NRKs Velg09. Tiltross for (de langt bedre forberedte) programledernes innsats i å vise frem et kaos på begge sider av politikken sto to partiledere klart igjen som statsministerkandidater; Erna Solberg og Jens Stoltenberg.

Erna gjorde leverte over alles forventning (til og med de av oss som forventer ganske mye av henne) og viste at Høyre tar ansvar for en ny retning i politikken. Fortsetter Erna å levere på denne måten må jeg kanskje belage meg på å møte på Stortinget de neste fire årene.

Jens Stoltenberg leverte også veldig bra. Jeg håper at mediene plukker opp resultatene fra debatten i går og ser at duellen står mellom Røde-Jens og Blå-Erna!

Andre nyheter som gjør at dette ser ut til å bli et bra valg for Høyre er at meningsmålingene i Telemark sender Torbjørn på Tinget med en margin på 400 stemmer.

I Buskerud ser det også bra ut - I første omgang er Anders Werp den klareste utfordreren til de rødgrønne mandatene i fylket, men som sagt; fortsetter Erna å levere slik hun gjorde i går kveld så kan vi slutte å snakke om Anders og gå tilbakte til å snakke om Elizabeth.

Selvom Erna fortsetter å gjøre en formidabel innsats på tvskjermene landet over, så vinnes ikke valget av henne alene. Det krever innsats i hele partiorganisasjonen og fra alle som sympatiserer med Høyre eller ønsker et regjeringsskifte. Et sterkt Høyre er garantisten for en ny regjering!

Ta gjerne kontakt med meg hvis dere lurer på noe, har noen innspill eller ønsker å bidra i valgkampen!

6 kommentarer:

Håkon sa...

Hei Nicolai.
Jeg har vært høyremann hele livet. Unge Høyre som ung og nå er jeg 40.
Og i tvil om jeg skal stemme Høyre for første gang.
Høyre har glemt å fornye seg og de har glemt å gå i takt med folket.
De har ikke vært frempå men vært høffelige i bakgrunnen.

Og du ser resultatet.

Nå kommer du med et innlegg som ikke angriper regjeringen. De dere må angripe om det skal bli noe orden på dette.
Du kommer med et innlegg som viser mer splid og uendighet mellom Høyre og samarbeidspartneren sin.

Slike genier er jeg ikke sikker på om jeg vil stemme på.

Og - da Bondevik2 regjeringen kom var det få i Høyre som skjønnte hvorfor Bondevik som var blant de minste i regjeringen skulle bli sjefen.
Og nå argumenterer Høyre for nøyaktig det samme.

GLEMT DETTE HER!!!!
Høyre er for å få vekk den sittende regjeringen!
Ha fokus på det! Ikke noe annet!

Egil sa...

Godt innlegg!

Klarer ikke helt å se det som står i forrige kommentar om at Nicolai skal ha angrepet Høyres mulige samarbeidspartnere. Han skriver jo kun om Erna, som forøvrig gjorde en særdeles god innsats i går.

Synd ikke de såkalte ekspertene i media ser at det er Erna som er den eneste og selvfølgelige statsministerkandidaten på borgerlig side.

Håkon sa...

Hei Egil.

Det jeg sier er at mer uro og forvirring og posisjoner svekker hele konstillasjonen.

Alle vet at om det blir mulig for H/FRP å danne regjering etter valget så blir posisjonene fordelt ETTER valget og I FORHANDLINGER.

Derfor sprer bare Egil mer uro og splid.

Egil sa...

Er ikke enig med deg. Høyre har sagt helt siden 2006 at vi er villige til å sitte i regjering med ALLE borgerlige partier, og at vi ikke stiller noen forhåndskrav. Det er faktisk et landsmøtevedtak. Imidlertid er vi ikke så veike at vi lar være å si at Erna er vår statsministerkandidat. Et sterkt Høyre er en forutsetning for en borgerlig regjering, derfor MÅ vi flagge vår egen dyktige leder.

Håkon sa...

Egil.
Det har vært ferie og det er forståelig at man henger litt etter på nyhetene.
Situasjonen er denne :
Venstre forsvinne ut av Stortinget.
KRF raser og har lav oppsluttning.
FPR har holdt posisjonen ca lik den var før ferien.

Høyre kan ta med Venstre i regjering. Men, om de ikke er på tinget har det liksom lite for seg.

Høyre selv gjør det dårlig. Ikke overraskende i det hele tatt.
De har helt feil fokus.

Nicolai skriver på siden sin at han gjerne tar imot tips. Her kommer det noen :
Ved valgkampen i 2005 var det kjent at Papirfabrikken i Skien skulle legges ned. LOene og APene valfartet ditt og fortalte om hvor mye verktøy som skulle komme i verktøykassa når de overtok. Nå har også Follum lagt ned en av sine maskiner. Og ikke en APer eller LOer var på besøk. Og verktøyet var det ingen som spurte etter. Selv ikke Høyre!

Ved valgkampen i 2005 kom Jens og maste om at Kyotoavtalen var selve BÆREBJELKEN i klimapolitikken. Nå har de sittet med flertall og Norge slipper ut mer enn noen gang.

Noen som husker Månelandingsprosjektet ? Jeg tror informasjonen og entusiasmen i USA rundt deres månelanding var større enn hos oss...

Retorikk : Jens og Kristin har slaktet "det frie kapitalistiske system" og gitt det skylden for finanskrisen. Alikevel økte Krsitin andelen med aksjer i oljefondet fra 40% til 60%. Hvorfor øker hun i noe hun ikke har tro på og som hun slakter ?

Som dere ser - det er mange aggresive spørsmål man kan ta opp.
Og Høyre er passive. Jeg stiller derfor spørsmålet ved ordet dyktig i beskrivelsen av Erna. En dyktig Høyreleder får partiet opp, ikke ned.

Jeg gjentar sammenligningen med Bondevik. Få skjønnte hvorfor Bondevik skulle bli sjef over et Høyre som var mye større.
Forvent den samme uforståelse om lille Høyre skal sjefe over et mye større FRP.

Jeg presiserer : Jeg har alltid vært Høyremann. Men, jeg er bare veldig veldig skuffet.

Nicolai Alexander sa...

Hvis du alltid har vært Høyremann og for tiden er litt skuffet, så er det en beskjed jeg har hørt fra flere Høyrevelgere. Men meldingen er ikke konstant. Noen mener at vi bør samarbeide mer med FRP, mens jeg også har fått huden full fordi vi har sagt at vi ønsker å samarbeide med FRP. Svaret er enkelt og det er at det trengs et sterkt Høyre for å få til regjeringsskifte.

Hvis du er litt skuffet over Høyre så er det god medisin å se partilederdebatten som gikk på NRK i går. Den finner du på NRK sine hjemmesider.

Den burde hjelpe fordi Erna gjorde alt kritikkere av henne har sagt at hun må gjøre. Erna var selvsikker, kjørte hardt mot regjeringen, kom frempå med viktige høyresaker og fremsto som den eneste relle statsministerkandidaten på borgerlig side.

Håper du blir like varm i høyrehjertet ditt av å se den debatten som jeg ble.

Når det er sagt så synes jeg du i ditt siste innlegg kommer med gode angrepsaker for Høyre. Disse har jeg nå skrevet ned og jeg skal prøve å få brukt dem fremover i valgkampen.

Hvis du har andre tips så kan du gjerne sende dem rett til meg