onsdag 12. august 2009

Verdihetsgaranti og løftebrudd fra Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet må være det verste partiet i Norge i forhold til å lure velgere. Jeg er ikke helt sikker på hva som skjer på Youngstorget, men det virker i alle fall som om de tror at velgere i Norge (i alle fall dem de prøver å få stemmene til) er fullstendig tjukke i huet.

For det første sier Arbeiderpartiet at det å fjerne formueskatten vi gå utover skole, vei og omsorg. Det er åpenbart villedende og fordummende:
1. I Norge har vi nok penger, men dårlig politikk. For eksempel hadde helsekøene i Norge vært mye kortere om ikke den rødgrønne regjeringen hadde vært allergisk mot private løsninger. Tilbudet og plassene eksisterer, men regjeringen vil ikke benytte seg av dem.
2. Det norske statsbudsjettet går med rundt 400 milliarder i overskudd. Det er klart at de store og tunge velferdsområdene ikke trenger å bli berørt.

En annen helt fersk sak som virkelig viser Arbeiderpartiets nedlatende holdning til velgerne sine er "verdighetsgarantien", de "lover" nå sykehjemsplasser til alle. For å klekke ut dette har Stoltenberg fått hjelp av Gro Harlem Brundtland. Hun brukte akkurat samme valgkampstrategi i 1985 da hun “garanterte mindre enn 30 000 arbeidsløse“. Rett etterpå var over 100 000 uten jobb!

Jeg mener som Erna at denne eldregarantien ikke er verdt papiret det er skrevet på.

Arbeiderpartiets løfter og garantier med etterfølgende løftebrudd er en nedlatende valgkampstrategi ovenfor velgerne, og den øker politikerforakten. Jeg skulle ønske at Norges minst oppfinnsomme parti kunne brukt tiden sin på å lage god politikk fremfor å koke valgflesk.

Hva med å tillate private og ideelle organisasjoner i tilby helse- og omsorgstjenester som det offentlige betaler for?

Ingen kommentarer: