torsdag 20. august 2009

Ingen frihet uten trygghet


Knut Storberget var sett på som en av Arbeiderpartiets gullgutter da regjeringen ble satt i 2005. Nå snart fire år etter ha han vist seg som en svak justisminister, og det i en tid hvor vi har hatt behov for en sterk leder på dette området. Utfordringene innen justis har ikke latt vente på seg:

- Stadig mer norsk organisert kriminalitet.
- De kriminelle blir bare voldeligere og voldeligere.
- Østeuropeiske organiserte kriminelle begynner å rulle innover Norge.

I disse tider er det viktig å ha en leder som har kontroll og visjoner - Knut Storberget har ikke hatt noen av delene. I tillegg så har han startet en halvhjertet krig med politifolk. Det er virkelig ikke bra!

Vampus har et veldig godt innlegg om Knut Storbergets svik i Oslo. I Buskerud har vi sett dette selv da Søndre Buskerud Politidistrikt satte trykket på den utenlandske organiserte kriminaliteten i distriktet - Da de gjorde jobbet sin så var det ikke lovord det fikk fra Oslo, men krakk kritikk.

Dette er ikke måten å skape et godt politi på! Og da får man ikke frihet, fordi man er nemlig avhengig av å føle seg trygg for å føle seg fri. Da må politiet fungere ordentlig.

Høyre har lenge snakket om at vi kommer til å få et lærerunderskudd i skolen (vi kommer til å mangle 15.000 lærere innen få år) - Jeg frykter et liknende politiunderskudd. Det blir stadig vanskeligere å få ungdom å søke seg til politihøyskolen, og stadig flere utdannede politifolk hopper ut av politiet.

Jeg skjønner at Knut Storberget og andre politikere blir frustrerte når man stadig øker budsjettene, mens resultatene uteblir og klagingen øker. Det viser at mangel på penger ikke nødvendigvis er problemet, men mangel på lederskap. Politikere trenger å komme med visjoner og retning for politiet - Vise at dette er et prioritetsområde i samfunnet. Så må man begynne å snakke pent om politiet og jobben det gjør. Politiet gjør utrolig mye bra, og det må vi være flinke til å hedre.

Peter S. Gitmark har en god kommentar om behovet for en ny justispolitikk.

Høyre ønsker en sterk satsing på politiet. Vi trenger å øke opptaket til politihøyskolene, øke utstyrsbudsjettene, øke statusen til yrket og dermed få flere til å velge politiet etter endt studium, fengsel i alle landsdeler for å redusere ressursbruken ved transport, tilsette flere sivile til administrative stillinger og satse på forebygging og oppklaring. Et synlig politi er et fantastisk samfunnsøkonomisk investering. Men først og fremst handler det om folks trygghet!

Ingen kommentarer: