lørdag 17. januar 2009

Er det slike lektorer vi har i skolen?

I dag kan man lese om en 77 år gammel pensjonert lektor som kjørte på en 10 år gammel skolegutt.

Hun fikk ikke dette med seg, men hun fikk med seg et leven og trodde at gutten hadde kastet stein/slått med pinne (som hun tok med seg i retten)/dyttet sekken sin borti bilen hennes og skap riper og ødelagt speilet. 77-åringen stoppet for å sjekke skadene og så 10-åringen ligge å hyle i grøften. Dette tok hun for at barnet overdrev... Det viste seg at gutten hadde brukket benet på 4 steder.

1. Hvor er fastlegen til 77-åringen som lar denne damen beholde lappen? Man burde kanskje stille spørsmålstegn ved at det er "pasientens forsvarer" som skal bestemme om pasienten er i stand til å kjøre bil eller ikke.

2. Det står at 77-åringen er en pensjonert lektor. Hva slags holdninger er det du har til barn og elever når du hører et voldsomt smell og ser et barn ligge i grøften og hyle, og så anta at barnet har prøvd å ødelegge bilen din?!? Retten konkluderer med at "hennes atferd etter ulykken betegnes som uvanlig". Det er mildt sagt. En 45 år gammel Hells Angles syklist hadde vist mer sympati og omsorg enn denne lektoren. Det er skremmende i seg selv. Men det som er mer skremmende er at dette nok ikke er holdninger som har sprunget opp de siste 9 årene. Hva slags holdninger utviste denne lektoren ovenfor sine elever da hun jobbet i skoleverket?

Slike personer som mangler sympati, empati og omsorg for elever bør holde seg unna skoleverket. Da er det bedre med en ufaglært 17-åring enn en utdannet lektor.


----
Jeg vet det har vært litt stille her i det siste, men det henger sammen med at jeg har vært syk. Er fortsatt det, men det begynner å slippe nå;)

Ingen kommentarer: