mandag 22. september 2008

Ikke så lett å gå på en rett linje...

Først var Jan Tore Sanner ute å køddet til skattepolitikken vår, og nå er Inge Lønning og Høyres helsepolitiske utvalg ute å kødder med alkoholpolitikken vår.

Nå må sentrale deler av Høyre snart våkne opp og lukte kaffen. Dette går faktisk ikke an lenger! Høyre trenger ikke å jobbe med å ikke skyve noen fra oss. For det gjør vi ikke. Problemet vårt er omvendt. Vi engasjerer ikke mange nok til at de stemmer på oss. For å gjøre det så må vi være klare og tydelige, og stå for meningene våre!

Og dette er det vi mener:
Høyre er for mer personlig frihet. Det er ikke myndighetenes oppgave å bestemme hvor mye vi kan drikke, når vi kan drikke, når vi kan kjøpe drikke og når eiere av utesteder skal ha åpent.

Inge Lønning snakket om at det er en forskjell på å ha friheter og det å ta seg friheter. Ha sa at mange av våre venner og fiender sliter med å se forskjellen på dette. Nå viser også Lønningen en mangel på å skille disse tingene.

Heldigvis er ikke dette vedtatt politikk. Dette kommer til å bli lagt frem som et forslag på Landsmøte til våren. For å si det fryktelig mildt så er dette et forslag Unge Høyre kommer til å kjempe mot! Unge Høyre skal være det klare Høyre og vi skal vise Høyre veien.

Vi vil liberalisere alkoholpolitikken ytterligere. Første steg frem mot avskaffelse av vinmonopolet, er salg av vin i butikk. Folk må få lov til å ha åpent når de vil og vininteresserte må få starte egne butikker for å selge vin. Hvorfor? Fordi Høyre er for næringsfrihet, ikke monopol.

Alternativet et å forby alkohol helt. Og det er en annet, men mye mer interessant diskusjon!

1 kommentar:

Iselin sa...

Som om jeg skulle sagt det selv, altså... :) hehe.